Kaheksa Tallinna Humanitaargümnaasiumi õpetajat osalevad sellel kooliaastal väliskoolitustel. Siin blogis kirjutavad nad kõigest sellest, mis seoses koolitustega südamel. Juttu tuleb nii ootustest koolitusele kui sellest, kuidas koolitusel läks ja mida õpiti.

Kõik osalejad viivad pärast koolitust läbi ka tegevusuuringu, kus katsetavad, kuidas ja mis tingimustel õnnestub õpitut Tallinna Humanitaargümnaasiumi koolikeskkonda lõimida.

Ja kindlasti ei jää koolituste lõpus tulemata ka üks põnev kogemuste vahetamise seminar kooliperele. Kuidas see läheb, sellest kirjutame ka!

Põnevat lugemist kõigile!


P.S. Väliskoolitustel osalemine on võimalik, sest saime toetust Euroopa Liidu programmist Erasmus+.


neljapäev, 16. november 2017

Ümberpööratuna Brüsselis

Üldiselt olen oma tegevusi KAJAstanud ;) Facebookis.
Võtan nüüd kokku, mida olen teinud.

 Koolituklassis 6-8 rue Charles Martel
1. päev algas suure vihmaga kell 18 õhtul ja lõppes 22. Kohale jõudes olin läbimärg. Kohtusime, tutvusime, koolitaja püüdis avada flipped classroom´i mõistet. Meeldis puslemeetod. Osadest tervikuks.
Kuna olen kaugelt põhjast (meile kõige lähemalt olid poolakad), siis vaatasin huviga, kuidas kõik tahtsid rääkida, küsida, tutvuda. Päris lahe oli.
Enamus olid algkooli õpetajad, 1 oli ka informaatikaõpetaja põhikoolist. Oli ka muusikaõpetaja ja keeleõpetajad. Kohale oli tuldud veel Horvaatiast, Rumeeniast, Kreekast, Itaaliast, Hispaaniast, Saksamaalt. Rumeeniast oli seegi kord kõige rohkem osalejaid. Kõik olid positiivselt meelestatud ja täis suurt tahet õppida.
Õhtul hilja oli natuke kõhe läbi tühja linna hotelli minna. Õnneks enam ei sadanud ja linn oli tõesti väga turvaline ja rahulik.
Future Classroom Lab, Rue de Trèves 61 Schoolnet






2. päev algas 15.00 ruropean Schoolnet Lab´is. Muuseas, meie HITSA nutiklass on täpselt samasugune. Ainult 1 nutiprojektor oli lahedam. Tundsin uhkust meie väikese Eesti üle, kui kõik imetlesid 3D printereid, Lego-roboteid ja BeeBote, mis meile on ju tuttavad.

Kell 18 jätkasime tööd tuttavas kohas ja tutvusime esimeste äppidega- Edmodo. Mida tegime, saate kohe varsti ka ise proovida. Vahendid olid lihtsad, tihti ka tuttavad. Kell 22 koju  minnes jälle vihma ei sadanud. Õnn! Google Maps ei lasknud ka igavleda, leidis uue tee, kuidas hotelli minna.

6-8 rue Charles Martel koolituateljee. Tagaplaanil koolitaja Alessandro Gariano firmast Enjoy Italy
3. päev veetsime erinevaid videotöötlusvahendeid katsetades. Päev lõppes juba 19.30.

4. Päev möödus Europarlamenti külastades. Oli väga huvitav. Muuseas õhtul jälle videotootlus (ON õigesti kirjutatud)+ kahoot. Fun
 Official visit to the European Parliament, with seminar
 Official visit to the European Parliament, with seminar


5. päev- kokkuvõtted. Hommikul äpid, pealelõunat tegevused vabas õhus.
Õhtul tulevad täpsustused.

Aga juba praegu olen üpris visar, et koolitus hakkab lõppema.

Fotod: Kaja Pello 

2 kommentaari:

  1. Aitäh ülevaatliku postituse eest, kohe sain aru, mis sinuga koolitusel juhtus! :)

    VastaKustuta
  2. Hästi oled KAJAstanud :)Head mõtted. Tekitasid huvi - tahaks ka seal olla ja kuulda-näha, mida räägiti - kuidas klass ümber pöörati ja millise meeleolu õpihimulised õpetajad lõid :)

    VastaKustuta