Kaheksa Tallinna Humanitaargümnaasiumi õpetajat osalevad sellel kooliaastal väliskoolitustel. Siin blogis kirjutavad nad kõigest sellest, mis seoses koolitustega südamel. Juttu tuleb nii ootustest koolitusele kui sellest, kuidas koolitusel läks ja mida õpiti.

Kõik osalejad viivad pärast koolitust läbi ka tegevusuuringu, kus katsetavad, kuidas ja mis tingimustel õnnestub õpitut Tallinna Humanitaargümnaasiumi koolikeskkonda lõimida.

Ja kindlasti ei jää koolituste lõpus tulemata ka üks põnev kogemuste vahetamise seminar kooliperele. Kuidas see läheb, sellest kirjutame ka!

Põnevat lugemist kõigile!


P.S. Väliskoolitustel osalemine on võimalik, sest saime toetust Euroopa Liidu programmist Erasmus+.


laupäev, 11. november 2017

Homme lendan Maltale koolitusele :)

Oktoobrikuu alguses tuli meie kooli projektijuht Hanna-Liis minu juurde ja pakkus mulle võimalust minna Malta saarele koolitusele. Olin alguses üllatunud, et ka nii kaugele täiendama saadetakse, aga loomulikult võtsin sellise ahvatleva pakkumise rõõmuga vastu. Minu koolituse ajaks Maltal sai määratud 12.-17. november. 
Miks siis just mina? Koolituse sisu on seotud loodusainetega - kuidas maksimaalsel moel saaks õpilane kasu õuesõppe protsessist. Samuti, kuidas ette valmistada õuesõppe tundi, turvalisus väljas tundi tehes, analüüs tehtud töö kohta, õpilaste ning õpetaja roll selles tegevuses. 
Kokku koosneb kursus 30 tunnist (1 tund 45 minutit). Päevakava ise peaks nägema välja selline, et kella 9.00st-14.30ni toimuvad tunnid. Seal vahepeal on ka pausid. Esimeste tundide ajal õpime õuesõppega terminitega seonduvalt inglise keelt. Grupi suurus on 13 inimest. Ei ole veel aimu, kes nad on, kuid seda suurem on põnevus seda kõike näha. Teise osa tundidest lähen mina ÜKSI koos juhendajaõpetaja(te)ga loodusesse praktilist õuesõpet tegema. Ootan ka seda suure huviga, sest tahaksin teada missugused ülesanded või tegevused seal õuesõppe tegevusteks on. Olen ju minagi eesti koolide lastele nii üht-teist praktilist õues varem õpetanud ja võrdlusmoment oleks muidugi tore. 
Malta on väike saar (316 ruutkilomeetrit) ja asub Vahemeres. Ise ööbin ja viibin õppe käigus linnas nimega St Pauls Bay, mis asub saare põhjapoolses osas. Vabamatel hetkedel, peale koolipäeva, loodan saart ka ise lähemalt uurida. Lähipiirkonnas asub ka suur Malta riiklik akvaarium koos haide ja muude imeliste kaladega. Lisaks ka Malta linnupark, mitmed kultuuri- ja arhitektuurimälestised. Tahan kindlasti ka neid näha.
Vaatasin, et ilmaprognoos näitab just minu sinnajõudmise ajaks vihmast ja tuulist ilma. Edasi pidi ilm prognoosi kohaselt paremaks muutuma. Loodan, et ilm õuesõpet väga ei sega. Kindlasti on aga tavatöö keskel sellisele väliskoolitusele minemine suureks vahelduseks ja silmaringi avardamiseks hea võimalus. Annan siis blogis edasist infot, kuidas kooolitus kulgenud vahepeal on. 

2 kommentaari:

  1. Rõõm oli lugeda Sinu ootustest! Loodan, et reis vastab nendele, saad õppida ja ka ringi vaadata. Eriti põnev tundub akvaarium ja linnupark. Tee pilte ka :) Toredaid elamusi ja õppimisi!

    VastaKustuta
  2. Loodan, et koolitus oli selline, nagu ootasid! :) Igal juhul väga tore, et olid julge, ja selle väljakutse vastu võtsid! :)

    VastaKustuta